AANKOOP FRITEUSE

Het kan echter moeilijk zijn om een friteuse uit te kiezen uit het grote aanbod. Voor veel ondernemingen is een professionele friteuse het belangrijkste apparaat in de keuken, dus het is verstandig om de verschillende eigenschappen te kennen voordat u een friteuse aanschaft. Het is uiteraard ook een hap uit uw budget. Daarom zetten wij al een paar tips op een rij, maar aarzel vooral niet ons te contacteren op 03.777.95.32. Wij gaan samen met u het gesprek aan op de ideale oplossing te zoeken voor uw toepassing. Wij gaan er niet vanuit om u het duurste product te doen kopen. Wij beschikken ook over een plaatsingsdienst en herstellingsdienst om u volledig te ontzien. Wij kunnen ook perfect de rest van uw zaak inrichten, zodat alles mooi op elkaar is afgestemd. Samen maak je de juiste keuze.

  • Vermogen en capaciteit: Friteuses met een hoog vermogen zijn sneller warm en hebben een kortere hersteltijd, waardoor producten sneller bereid kunnen worden.Als u de friteuse echter af en toe gebruikt, is een kleinere friteuse  wellicht efficiënter op de lange termijn. Want hoewel een friteuse met een hoge capaciteit de mogelijkheid biedt om meer in één keer te bakken, verbruikt deze ook meer olie en hij is groter en neemt daardoor meer kostbare ruimte in.De literinhoud bepaalt namelijk wat de maximale hoeveelheid frituurproducten is om te bereiden. De gewenste literinhoud is dan uiteraard weer afhankelijk van de verwachte hoeveelheid te bereiden producten in de frituur.
  • Energiebron: Professionele friteuses werken op gas of elektriciteit en de meest krachtige friteuses worden, om goed te functioneren, direct aangesloten op de gasleiding of de netspanning. Wat betreft prestaties is het verschil tussen gas en elektrisch klein, dus deze beslissing hangt af van persoonlijke voorkeur en de mogelijkheid tot aansluiten op een gasleiding of netspanning.
  • Enkele of dubbele pan: Dit heeft te maken met hoeveel aparte pannen een friteuse heeft. Het grote voordeel van een dubbele friteuse is de mogelijkheid om twee verschillende producten tegelijk en op verschillende temperaturen te frituren, zonder dat ze met elkaar in contact komen. Ook is een dubbele friteuse efficiënter omdat u op rustige momenten één pan kan gebruiken. Anderzijds kan er met een friteuse met één grote pan op drukke momenten grote hoeveelheden in één keer worden gefrituurd.
  • Aantal manden: Met meerdere manden kan u meer dan één soort product bakken, al zijn dit kleinere hoeveelheden dan friteuses met één grote mand. In een friteuse met één grote pan kan één grote of kunnen meerdere kleinere manden gebruikt worden, afhankelijk van uw menu.
  • Handmatig of programmeerbaar: In professionele keukens kan het soms hectisch zijn en daarom geven sommige friteuses een signaal als ze klaar zijn. Sommige friteuses uit het topsegment liften zelfs de mand omhoog wanneer de inhoud klaar is. Hoewel programmeerbare friteuses duurder kunnen zijn, kunnen ze u ook veel tijd besparen.
  • Gebruikskosten: De olie is zonder twijfel de grootste kostenpost van een friteuse. De olie dient regelmatig vervangen te worden, anders gaat de kwaliteit en de smaak van het gefrituurde voedsel achteruit. Veel friteuses zijn voorzien van een handige filter of koude zones die voorkomen dat kruimels en restjes die naar de bodem zakken verbranden. Zo blijft de olie langer vers. Omdat de filtersystemen zo groot en complex zijn, worden deze voornamelijk gebruikt voor vrijstaande friteuses.Olie gaat ook langer mee door met een schuimspaan of frituurschep resten te verwijderen.  Verder is het handig als de professionele frituurpan voorzien is van een tapkraan. Bij het vervangen van het frituurvet of frituurolie scheelt dat aanzienlijk veel tijd in de schoonmaak
  • Een ander aandachtspunt is te kijken naar de mogelijkheid van het verstellen van de friteuse in hoogte
%d bloggers liken dit: